Sunday, October 17, 2010

I couldn't resist him.../ Onweerstaanbaar...

I hate the gym and instead of exercising there I'm biking to thrift stores in villages around Dordrecht. This is an exercise I really like! I always have to cross this bridge or his similar brother, which makes it a challenging ride. The money that I would have spend on a gym can be easily spend here. Mmm I guess I can start a little shop soon. 

Ik vind een sportschool echt helemaal niks. In plaats daarvan fiets ik tegenwoordig naar de kringlopen in de omgeving van Dordrecht. Over zulke bruggen, maar ik vind deze training heel wat beter dan op zo'n fiets in de sportschool. Het geld dat je daaraan uitgeeft kun je in de kringloop ook gemakkelijk kwijt, maar ik kan straks wel een winkeltje beginnen. 
(taken from the web, copyright isn't mine, sorry)
Yesterday I had a special find. Well find...
he was kinda begging to come home with me, look at those eyes:
Gisteren vond ik iets speciaals, nou ja, vond...
hij zat zo'n beetje te smeken om met mij mee naar huis te mogen, kijk die ogen:
He was moaning; 'please, please take me with you!
I was loved for years...and now I am ending here at the thrift shop.
In the 80ties I was totally collectable.' 
Mmm I cannot resist a well loved toy, can you?
Hij jammerde: 'alsjeblieft, neem me met je mee!
Ik ben jaren doodgeknuffeld en nu eindig ik hier in de kringloop.
In de jaren 80 was ik echt een verzamelitem.'
Mmmm ik kan heel moeilijk zo'n overduidelijk ooit zeer geliefd stuk speelgoed weerstaan, jij?
Of course I couldn't resist him and I took him home. 
He just loves to play with the wooden village from the Ore mountains.
Ik kocht hem voor een paar centen en nam hem mee naar huis.
Hier zit hij heerlijk te spelen met het oude houten dorpje uit het Ertsgebergte. 
So I gave him an appropriate spot in the antique toys cupboard.
Dus zocht ik een passend plekje voor hem in de kast met het oude speelgoed. 
Though he is a bit reluctant looking to his right, with those naked frozen charlotte bathing over there.
Welcome new friend!
Hij heeft het er naar zijn zin, al durft hij nauwelijks naar rechts (voor de kijkers links) te kijken, met die naakte badende 'frozen Charlotte'!
Ik wens iedereen een vrolijke week en mocht je ook trainen en naar de kringloop gaan: veel succes!

Have a happy week!
xoxo LiLi M. 

35 comments:

Caroline said...

Wat een schatje ! Die kan je toch niet laten zitten, hoe kunnen ze zo'n schat wegdoen, gelukkig kwam jij langs tijdens je work out ! Ik bezoek dezelfde sportschool, lekker fietsen naar rommelmarkten en kringloopwinkels en het voordeel is dat je alleen mee kan nemen wat in je fietstas past. Frozen Charlotte is helemaal gaan blozen van die stoere beer naast haar ... Groeten Caroline

Pierelantijntjes said...

Ooh wat een schattig beertje Lili. Hij had niet beter terecht kunnen komen. Heerlijk tussen al die andere schatten bij jou van z'n oude dag genieten!
Mijn broer had vroeger zo'n beertje en hij plukte dan wat pluizen uit z'n vacht, rolde die op en stopte dat onder z'n neus, en dat bleef dan zo uren zitten. Heerlijk z'n duim erbij en maar rollen met z'n wijsvingertje over dat pluisje. Totdat beer helemaal kaal was. Toen heeft mijn moeder maar een wollen deken voor hem gekocht die hij kaal kon plukken. De kaalgeplukte beer kreeg hij 4 jaar geleden weer terug op zijn trouwdag. Samen met een mooi gedicht en een stuk van die deken.
Fijne week.
liefs Ester

Pierelantijntjes said...

Ooh wat een schattig beertje Lili. Hij had niet beter terecht kunnen komen. Heerlijk tussen al die andere schatten bij jou van z'n oude dag genieten!
Mijn broer had vroeger zo'n beertje en hij plukte dan wat pluizen uit z'n vacht, rolde die op en stopte dat onder z'n neus, en dat bleef dan zo uren zitten. Heerlijk z'n duim erbij en maar rollen met z'n wijsvingertje over dat pluisje. Totdat beer helemaal kaal was. Toen heeft mijn moeder maar een wollen deken voor hem gekocht die hij kaal kon plukken. De kaalgeplukte beer kreeg hij 4 jaar geleden weer terug op zijn trouwdag. Samen met een mooi gedicht en een stuk van die deken.
Fijne week.
liefs Ester

Lululiz said...

He is a very handsome fellow, and I think a gentleman as well.

Jeanette said...

Ik vind je altijd zo geestig hoe jij alles vertelt, ik ga altijd helemaal mee in je verhaal en zo leuk hoe die beer naar die dame kijkt, van die details waar ik ook zo op val...

prachtig die oude beer, ik weet bijna zeker dat je op een fair wel 80,- voor zo`n beer moest betalen, deze oude beren zijn zeldzaam hoor. leuk dat je zulke vondsten kan vinden bij de kringloop. En...dat fietsen, ga jij maar lekker naar die krijgloop want daar wordt je gelukkig van:-)

Fijne week! Liefs, jeanette

dutch sisters said...

Wat een lieverd! En wat zit hij daar heerlijk bij jou in de kast.
Voor zo'n vondst zou ik ook gaan fietsen! Jij ook een gezellige week Lili.

June said...

Lili, I think he looks perfectly happy, inspite of those daring frozen Charlettes baring it all. I am so glad you saw him that day and brought him home to love. He is too sweet to leave behind.
I loved seeing the button shop and am having a hard time believing all those buttons all under one roof!!! And that you only left with two!!! I would probably still be in there.
Lili, I wish you a wonderful week and hope you are enjoying your beautiful Fall.
Gosh! I love it when you visit.
hugs

Sarsaparilla said...

Lili,
What a sweet new friend you have found! Very funny about the naked frozen charlottes. :-)

Castles Crowns and Cottages said...

Oh Lili, you find the most WONDERFUL TREASURES! I want to just bike around your town, stop into these fabulous shops and find such beauty! He is a darling teddy. What is his name? I name all my animals. Yes, I do, at my age. I never, ever want to grow up!!!!

WONDERFUL POST DEAR FRIEND! Anita

Kelly said...

Oh, your teddy is so sweet and I'm sure that he will be very happy in your home!

We are also starting to bike again for fun and exercise. I went for my first ride today since returning here from Rotterdam -- eight years! It was a nice ride around San Francisco, but I miss having Piek Fijn and de Kringloopwinkel to stop in for treasures.

Groetjes,
Kelly

Janine said...

ja zeg, jij bent een mooie, heb ik mijn kralen klaar ben je weg, nou ja zegggggggggggggg!!!! :)) maar ja ik snap het wel, je wil bruintje een gezellig huisje geven niet waar? :))

Rosabears said...

Mijn werkgever gaat dit niet leuk vinden..... Ik kan op een fiets zitten, of lopen op een loopband in een sportschool dus ook helemaal niet leuk vinden. Maar bewegen is natuurlijk wel gewoon hardstikke goed voor een mens. En hoe je dat doet ach wat maakt het uit als je maar de dingen doet waar je plezier aan beleefd. Dan hou je het ook het langste vol. Ooit ben ik eens begonnen met hardlopen om dat ik een afspraak had gemaakt met een zwager dat we ,een half jaar later, een halve marathon (ja echt 21 km.) samen zouden uitlopen. En het is gelukt. Nu loop ik alleen nog maar hard wanneer ik zin heb, lekker met de hond samen een beetje hardlopen een stukje wandelen. Alles mag niets moet!!!!!! En dat werkt toch echt beter, in ieder geval voor mij.
Maar deze combi had ik nog niet bedacht, fietsen en dan ook nog met iets leuks thuiskomen. Ik moet dan alleen een kringloop gaan zoeken die iets verder weg is, want nu is de afstand zo klein dat mijn spieren er nog niet eens van opgewarmd worden.
Ik vind je nieuwste vondst natuurlijk geweldig, het zal je niet verbazen, en die blokjes erbij maken het weer helemaal een compleet plaatje.
Voor jou natuurlijk ook een heel fijne herfstvakantie week.
groetjes Marja.

oma leentje said...

Gelukkig kon die bij jou op de kast wonen . Vreselijk als hij op de hoop zou worden gegooid. Is echt een schatje.
Heerlijk verhaal weer.
Liefs Leni

lia said...

Ja leuk hoor, ik heb er ook nog twee. Al zijn ze inmiddels van de woonkamer wel naar de zolder verdieping verhuisd. Maar als ik sta te srtijken kijken ze me altijd aan.

lieve groet Lia

Anonymous said...

He is so very sweet! i like his wooden village as well! He seems to be very happy to be at your home!

Rostrose said...

YES LiLi - I can understand why you couldn't resist!
Unwiderstehlich, der Blick!!! :o)
Groetjes, Traude

Carina said...

Teddy is home to stay en 's nachts bouwt hij een feestje met Charlotte en het andere speelgoed danst door de kamer om de volgende morgen weer onschuldig op zijn plekje te zitten.
Kijk dat doet een teddybeertje met mij, fantasie slaat op hol. ;-))
Groetjes, Carina

rochambeau said...

What a LUCKY bear! So adorable is he. And what a fairyland he moved into! It touches me that he has been worn down in love and that because of that, you couldn't resist adopting him.
And Thank You for sharing him here, so I can smile an be happy too!
What a good life he has now~ Getting to keep an eye on those bathing beauties.

You are such fun LiLi!!

xox
Constance

Julia - "Vintage with Laces" said...

What a cutie he is, LiLi! No wonder you had to take him home :-)!
Have a great day!
Hugs to you,
Julia

Natacha said...

Oh, zo eentje heb ik er ook nog liggen. Of eigenlijk twee, van mijn man en zijn tweelingbroer. Ze brommen ook nog als je ze beweegt.

Poppedijne said...

Wat een onweerstaanbare lieverd!

La Maison en Wonderboom said...

Ha LiLi,

Nog gefeliciteerd met je verjaardag en ik sta perplex van de leuke cadeautjes die je gekregen hebt.
De knopenwinkel in Amsterdam is super, ik ben er ook wel vaak geweest. En dan de beer, een beter thuis had hij niet kunnen vinden, want zo aan z'n snuit te zien heeft hij jou uitgezocht. Hij kijkt tevreden en schalks en waarschijnlijk komen de speeltjes uit het ertzgebergte hem heel bekent voor omdat hij ook uit die omgeving komt.
Keep on biking.
Liefs
Hermine

Mapi said...

Wat een schat van een beer Lili.
Heerlijk gevoel is dat hè met zo'n nieuwe vondst thuiskomen :)
Je hebt 'm al een mooi plekje gegeven zie ik.
Veel plezier ermee.
'k heb je half dolls gezien, vind ze prachtig.
Afgelopen zondag heb ik er ook weer eentje aangeschaft, kon het niet laten.

Fijne week

Liefs
Mapi

Marianne@Songbird said...

Kijk en dan heb je het nog alleen maar over de training die het fietsen is. En niet over de km die je tussen de rekken loopt, het buigen en strekken om in alle hoekjes te kijken, het gewichtheffen om alles mee naar huis te krijgen en de ontspannende yoga zuchten die je slaakt als je vondst veilig in zijn nieuwe thuis is.
Kringlopen zou gewoon een olympische sport moeten zijn.
Wat een cutie trouwens, en ja helemaal thuis op zijn nieuwe plekje.

Sandra Evertson said...

Oh My! He is just TOO Sweet for words!

Sandra Evertson

rochambeau said...

Hey LiLi,
Came back to salute you and sweet Mr. Bear. And to tell you how great it is that you found a way to make your own Ken! A musticio? A magician you are!!

xox
Constance

Cheryl said...

What a sweet-sweet bear. I'm glad you adopted him.
~Cheryl

Caroline said...

Ben ik weer even ... ik moet even wat vertellen, ik heb van mijn verkering bergen zeep gekregen. Hij was in Frankrijk en ik had het plaatje van de Dongezeep naar zijn telefoon gestuurd dus hij op zoek en de eerste winkel had het niet maar hij heeft toch maar alle stukken meegenomen waar amandelen in zaten en de 2e winkel had het wel dus daar heel veel gekocht ! Gisteren was het net sinterklaas, ik kreeg toch een tas vol, ook de petit Marseillais zeep, die kende ik omdat jij het erover had gehad, wat een leuke zeepjes ! Donge ruikt lekkerder maar dit model is veel leuker. Ik heb er gelijk een nieuwe liefde bij, de amandelzeep van Carrefour, in mijn kast riep mijn dochter gisteren en vanmorgen moest ik aan haar sokken ruiken ... ja, die roken naar amandelen. Ik ben dus weer rijkelijk voorzien van zeep. Heerlijk toch dat we met kleine dingen zo blij kunnen zijn !

La Maison en Wonderboom said...

Natuurlijk Lili, dat is het.
Die dragers zijn niet voor tassen maar voor pakjes waar touw omheen zit, want touw werd vroeger veel gebruikt, en touw snijdt in handen dus voilà, een drager eraan.
Bedankt voor de tip, ik had steeds al het gevoel dat er iets niet klopte.

Liefs
Hermine

kana said...

Cute bear....I think you made a great purchase.

Mapi said...

Hallo Lili,

Ik heb je vlindermeisjes ontdekt hoor !
Ze zijn prachtig van kleur.
Ik wens je een zonnige zondag en gefeliciteerd met je give-away !
Lucky Girl !

Liefs
Mapi

Jeanette said...

A real cutie! So glad that he now has a better home at your place!

Take care
Jeanette

LW said...

He is just too cute....

Louise

Fete et Fleur said...

Brilliant idea! He reminds me of an antique pooh bear. I can see why you coudn't resist.

Hugs!
Nancy

Monica@The White Bench said...

It looks like we both adopted a new friend while on holiday, Lili! Your bear is adorable!
Thanks for visiting, I appreciated you took the time to comment!
Monicax.